4 Aralık 2008 Perşembe

Dövüşen İki Köpegi Ayırmak


İlk önce bir uyarıyla başlamak gerekir. Eğer yeterince deneyiminiz yoksa dövüşen köpekleri ayırmaya kalkmayın. Asla kavgayı durdurmak için dövüşen sevgili! köpeğinizin sevk kayışından çekmeyin, aksi taktirde çok fena ısırılma ithimaliniz vardır. Şunu bilmek gerekir ki; dövüşen iki hayvanın hayatta kalma güdüleri ortaya çıkar. Ve bundan dolayı araya giren sevgili sahiplerini görmeyebilirler. Onları ayırmaya kalktığınızda ikisinden biri aniden ortaya çıkan reflex sonucu ısırabilir.

Onlar sizi başka bir saldırgan olarak görebilir. Dövüşen iki köpeğe müdahale etmenin en güvenli yolu iki kişiyle müdahale etmektir. Kişlerden biri bir köpeğin, diğeri ise diğer köpeğin arka ayaklarından çeker. Köpekler el arabası gibi ayaklarından havaya kaldırılır ve farklı taraflara çekilir. Köpekler ayrıldıktan sonra verilen en ufak bir boşlukta kavga tekrar başlayacaktır. Köpekler ayrıldıktan sonra ayakları bırakmadan diğer köpekten uzaklaştırın, uzaklaşırken neşeli bir ses tonu ile yumuşakça bir şeyler söyleyin ve bir daire yapacak şekilde köpekle dönün sonra köpeği okşayarak sakinleştirin. Bu onları rahatlatacaktır yoksa tekrar geri döner ve ayaklarını tutan kişiyi ısırabilir. Tabiiki köpeklerin birbirlerine olan gözkontağını kesmelisiniz. 

Köpek dövüşünü tek başına ayırmak zor ve tehlikelidir. Bu aynen bar kavgasına benzer. İki kişi dövüşürken araya girenler genellikle dayaktan nasibini alır. Yaşayacağınız en kötü senaryo yanlızken karşılaşacağınız ve ayırmak zorunda kalacağınız bir kopek döğüşüdür. Bu durumda yapılacak ve aklınızda tutmanız gereken bir kaç şey vardır: Müdahale edecekseniz soğukkanlı olun. Köpeklere bağırarak zaman kaybetmeyin bu hemen hemen hiç çalışmaz. Amacınız yaralanmadan kavgayı ayırmak olmalı. Köpekler birbirine kilitlenmiş ise, Sevk kayışını bul ve köpeklerden birinin karnının altından geçir ve köpeği herhangi bir yere bağlayın Ikinci köpeğin arkasına geçerek iki kişiyle yapıldığı gibi arka ayaklarından çekerek aynı yöntemi kullanın. Ve bağlı köpekten uzaklaştırın. İnsanlar kavga eden köpekleri ayırmak için elektrikli tasma kullanılabileceğini düşünürler. 

Bu çoğu kez işe yaramaz ve genellikle köpeğin dövüş driverininı daha da yükseltir. Sebebi ise elektrikli tasmanın vermiş olduğu acıyı diğer köpeğin verdiğini düşünür ve diğer köpeğe daha yüksek bir dozda saldırabilir. Birbirini tehdit eden iki kopek gördüğünüzde, (birisi sizing köpeğiniz olabilir) sakın HAYIIIIIIR, YAAAPMAA şeklinde bağırmayın bu kavgayı başlatabilir. Eğer bunu yapmazsanız köpeklerden birisi geri adım atabilir. Ve kavga çıkmadan ayrılabilirler.

Not: Bu Yazılar Sadece Bilgi Amaçlıdır.Bazen unmadığımız Bir Anda Karşıdaki Köpeğin Kendi Köpeğinize Saldırması Sonucu Panik Durumundayken Yapılması Gerekenler Aynın Yukarda Belirtildiği Gibidir.

Kangal Dövüşü

Pitbull & Köpek Dövüşleri - Dog fights


Köpeklerin dövüstürülmesi noktasında insanlar çok yanlis bilgilere sahiptir. Bu yanlış bilgiler hem köpekleri dövüstürmekten hoşlanan hemde bunu hoş karsilamayan insanlardan kaynaklanmaktadir. Richard Stratton gibi köpek kavgalarini benimseyen yazarlar, insanlarin yasal olmayan bu aktivitelerini ahlaki değerlere hiçbir zararının olmadığını savunmaktadırlar.Diğer bir taraftan, Amstaff’larla ilgili, onlara zarar verebilmek için, çarpik bilgi vermekten zevk alan ve bilgisizliklerinden dolayi, bu çarpik bilgilere inanip bunlari yayan kimi gruplarin da, hayvanlarin ve kullanildiklari aktivitelerin yanlis bir sekilde yayilmasinda büyük rolü vardir.

SİZ KARAR VERİN...